кухня по поръчка

Ако вече сте изпълнили заветната си цел и сте се сдобили с така мечтания и дълго чакан дом, то предстои още по-забавната и креативна част – обзавеждането. Именно интериорния дизайн е страст за голяма част от дамите и определено има защо – едва ли има нещо по-приятно от това да обзаведеш любимото си жилище. Нека започнем от кухнята.

Кухнята е помещение, което играе ключова роля във всяко жилище – там именно се приготвят вкусни ястия и напитки и често семейството се събира заедно, за да прекара пълноценно времето си. Ето защо е от съществено значение именно това помещение да бъде обзаведено така, че, от една страна, да е напълно функционално, а, от друга – да е приятно за пребиваване.

Най-лесният начин да се постигне всичко това е кухня по поръчка.

Избегнете разочарованието от готовите модулни кухни, залели мебелните магазини. Защо те не са най-удачният избор за вас?

Първо, те ви ограничават в стилово отношение. Прави ли ви впечатление, че пазарът не изобилства от разнообразие? Ако се спрете на готова кухня, то вие се принуждавате да обзаведете дома си в стереотипен стил, който е възможно и да не ви е любим.

Второ, рядко готовите модулни кухни са изработени от висококачествени материали. Често производителите на масови модели залагат на по-нискокачествени елементи и крепежи. А кухнята определено е мебел, която заслужава особено внимание и отношение към детайла, особено що се отнася до качеството на използваните материали и крепежи.

С кухнята по индивидуален проект ще си спестите всички тези неудобства и ще се наслаждавате на прекрасна мебел в любимото си помещение.

Когато правите проект, вие сте дизайнерът на кухнята си. Изцяло от вас зависи точно по какъв начин ще проектирате това помещение от дома си. Стилът, на който да заложите, също изцяло зависи от личностните ви предпочитания. Ако сте почитател на скандинавския дизайн, то заложете на светли тонове като бяло, сиво и дървесни оттенъци. Ретро кухните също се завръщат към тенденциите в интериора – все по-често се срещат скринове, масивни трапезарни маси с много столове, големи полилеи, високи кухненски шкафове.

Що се отнася до използваните материали, когато изработвате кухнята си по индивидуален проект отново вие сте тези, които решавате какво да използвате. Когато говорим за кухня, е препоръчително да не правите компромиси с качеството на материалите и крепежите. Едно от най-важните неща, в които би следвало да инвестирате, е здравината и устойчивостта на използваните суровини и крепежи.

Какво още се наблюдава при кухненските тенденции? Все повече домакинства искат да оползотворят максимално пространството в дома си. На помощ при такива ситуации идват островните маси, които изпълняват две функции – използват се и като допълнителни работни плотове, и като маси за хранене. Скритите кухненски уреди също са често срещано решение в интериора. Винените рафтове и шкафове стават все по-предпочитани, а индукционните котлони са истински хит сред домакините, чийто хоби безспорно е кулинарията.

С кухнята по проект имате възможност да развихрите въображението си и да сътворите наистина дизайна, за който винаги сте мечтали. Впуснете се още сега в това интериорно приключение и се снабдете с красива и функционална кухня.