L’Europeo с илюстровано издание – Портретът на Дориан Грей Оскар Уайлд

Портретът на Дориан Грей
Оскар Уайлд

Съвместно издание на L’Europeo
и Enthusiast

Дата на излизане: 19.05.2021
Превод: Красимира Тодорoва
Редактор: Димитър Стоянович
Автори на изданието: Бойко Василев,
Димитър Стоянович
Дизайн: Сунай Джумалъ
ISSN: 978-954-529-265-1
Обем: 288 с.
Корица: мека
Формат: 20 х 25 см
Цена: 25 лв.

Точно 130 години след излизането на единствения роман на Оскар Уайлд L’Europeo пуска специално илюстровано издание с оригинални коментари и фотографии.

Луксозно оформено в познатия стил на списанието, изданието съдържа оригиналния текст в класическия превод на Красимира Тодорова, над 30 оригинални фотографии от викторианска Англия, коментари, които ще ви потопят в духа на епохата, и специално написана студия за подробностите около един от най-изкусителните и скандални романи в историята на литературата.

Оскар Уайлд е ирландски и британски драматург, писател и поет. Той е един от най-успешните драматурзи на късновикторианска Англия, както и една от най-големите знаменитости на своето време.


Роден е на 16 октомври 1854 г. в Дъблин. Завършва с отличие колежа „Тринити“ и след това заминава за Оксфорд, за да продължи изучаването на класическа литература и философия. Там той бързо става популярен със своите предпочитания към зараждащото се ново декадентско движение, чийто идеал е „чистото изкуство“.

Автор e на пиеси, разкази, стихотворения и афоризми, както и на романа „Портретът на Дориан Грей“, който му носи световна слава.

Start typing and press Enter to search