Лектори от VOLVO, Google, Porsche, Pixar, Zaha Hadid Architects и др. ще предадат своя опит в сферата на 3D технологиите у нас

Chaos Group застават зад развитието на 3D индустрията у нас, организирайки Total Chaos за втора поредна година

VOLVO, Google, Porsche, Немският изследователски институт за AI, NVIDIA, Intel, Pixar, Zaha Hadid Architects – какво е общото между тях? Всички те ще присъстват с техни представители в рамките на Total Chaos – конференцията за триизмерна компютърна графика, която се организира от българската компания за софтуер Chaos Group за втора поредна година у нас. Между 16 и 18 май София ще се превърне в столицата на 3D технологиите. Над 1000 участници и над 60 международни лектори ще разкажат за ролята на визуализациите в днешния свят и как те допринасят за успешен бизнес.

Един от лекторите, които пристигат по покана на Chaos Group, e Антони Христов – българинът, който в продължение на години е арт директор в компанията на Walt Disney – Pixar. Зад неговия успех седят филми като Finding Nemo, Wall-E, Incredibles 2, Cars и други. Той ще разкаже за работата си през последните 18 години в САЩ и защо след тези успехи се завръща в България, за да предаде безценния си опит на младите професионалисти у нас.

Каква е ролята на 3D визуализацията в различните индустрии и тяхното бъдеще?

Архитектура:

Отговорът на този въпрос ще дадат двама от водещите дизайнери в архитектурното бюро, което няма нужда от представяне – Zaha Hadid Architects. “Ще влезем зад кулисите на нашата работа – от малки инсталации до зашеметяващи проекти“, споделят Хосе Пареха Гомез и Марко Маргета от компанията. Други представители в този бранш са Foster + Partners, KPF, Kengo Kuma & Associates, WeWork, Woods Bagot and Gensler.

Визуални ефекти:

Световноизвестни студиа за визуални ефекти ще обсъдят най-новите технологии, залегнали в продукции като Captain Marvel и други. Студиото на Nu Boyana за ефекти – Nu Boyana FX and Worldwide FX ще разкрият подробности около работата си за касовия филм Hellboy, сниман у нас.

Именно зад специалните ефекти на много от холивудските продукции стоят домакините от Chaos Group – чрез технологията V-Ray са разработени много образи във филми като Daredevil, Game of Thrones, Black Panther, Avatar, 300, Avengers и още над 300 продукции. Освен в киното, за което имат отличие от Академията за филмови изкуства и науки “Оскар”, V-Ray помага на множество компании в сектори като архитектура, интериорен дизайн, автомобилостроене, игри, продуктов дизайн и други.

Реклама:

Лий Карлтън, представляващ едно от най-известните студиа за реклама Mеthod Studios ще разкаже за предизвикателствата в 3D сканирането на човешки образ – в случая току-що проходило дете, чийто дигитален образ впоследствие се ползва в реклама. Йоанна Иванова от INK споделя своя опит в агенцията, създавайки реклами за клиенти като Audi, Honda и Aston Martin.

Автомобилна индустрия:

Един от най-тайните светове – този на автомобилната индустрия ще бъде представен от Volvo, Porsche, като например подготовката за LA Auto Show на най-новото Porsche 911.

Игри:

Някои може би не знаят, че в създаването на of Assassin’s Creed Origins важна роля има Явор Яковлиев от Ubisoft, който ще бъде един от основните лектори в частта Art.

Продуктов дизайн:

Ян Кокол, дизайнер в най-големия световен производител на кристали Swarovski, споделя за иновативен plug-in, който обединява няколко софтуера, за да подпомогне дизайна на бижута. OTTO – една от най-големите компании за електронна продажба в Европа, ще представят как променят цялостно своя онлайн каталог, използвайки 3D технологии за визуализация.

Технологии:

Тук представители са Пол Дебевек – старши научен ръководител в Google VR, Стивън Паркър –CTO в NVIDIA.

Повече информация за Total Chaos: www.chaosgroup.com/total-chaos

 

Повече за Chaos Group

Софтуерната компания Chaos Group е световен лидер в технологиите, свързани с компютърна графика, които помагат на творци и дизайнери да създават реалистични изображения и анимации, подходящи за дизайн, телевизия и игрални филми. Компанията се специализира в областта на рендъринг на физически обекти и симулационен софтуер, който ежедневно бива използван от най-добрите дизайнерски студиа, архитектурни фирми, рекламни агенции и компании за визуални ефекти по цял свят. Chaos Group е основана през 1997 г. и има офиси в София, Лос Анджелис, Прага, Сеул и Токио.

За повече информация посетете: chaosgroup.com

Start typing and press Enter to search