Испанският грип убива над 600 хиляди души в САЩ, около 28% от населението е заразено

Пурпурен гняв величав

Dilov.info, Любен Дилов син

НОЩта, прелюбезни, ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба.  Познахте, надявам се, Гео Милев.

Игрословицата с Националния Оперативен Щаб не е случайна и – изобщо – следващите ми редове не са провокирани от традиционния „пурпурен гняв величав” около 1 май.

Светът се промени и колкото и „дребни незначителни монети” като доцент Мангъров да ви твърдят обратното, няма как да се скрият фактите. „Мангър”, според тълковния речник означава това – дребна медна монета, без стойност.

Ще стане дума и за монетите след малко, но сега за гнева величав срещу карантината.

Съвсем основателно ви се струва, че губите свободата си. Съвсем основателно е и подозрението, че политиците ще се възползват от тази несвобода. Не само у нас, навсякъде по света. Това е в природата им и тук играта малко прилича на това, което се случва, когато вирус попадне в тялото ни. Организмът минава в режим на свръхмобилизация, за да отстрани нашественика. Понякога тази му реакция може да убие самия организъм. Повечето автоимунни заболявания, например, приличат на политически процес.

Няма да философствам излишно –  загубата на свобода винаги е обяснена с някаква по-висша цел, макар от малки да сме закърмени със заветите на Ботев и Левски, че няма по-висша ценност от свободата. В случая става дума за живота. Борисов го казва просто: „не искам чували за трупове, не искам да погребвам хора”. Подозирам, че дори и доцент Мангъров не иска това.

Аз лично се уморих да доказвам чрез авторитетите на световни доктори, които са на първата линия срещу COVID-19, че това не е обикновен грип.  Последният важен текст – на швейцарския доктор Паул Фогт, публикуван в Swiss Health Magazine може да намерите в мрежата, съвсем прилично преведен и на български. Статията е огромна, но всеки ред е важен. Няма да я цитирам. Докторът, освен сложните и професионални обяснения, казва нещо просто за сравнението с обикновения грип. За година в дадено населено място в от обикновен грип умират 1600 души. Без карантина, без никакви предохранителни мерки. За по-малко от месец, при цялата строгост на мерките в същото населено място умират 600 души от COVID-19…

И тук идваме до любимия ни Дарвинов естествен подбор, проповядван от мнозина в момента. Включително и от Мангъров. Работата е като със спартанците. Имали наистина неустрашима армия… за известно време. Но не е известно да са имали големи философи, поети и дори просто играчи на шах. Впрочем, гърците и до днес нямат световни играчи на шах, или поне аз не се сещам. Днес нефелните новородени не ги хвърлят от скалите. Като поотраснат и не стават за нищо друго, пращат ги да работят в известни световни вериги за бързо хранене…

 Не, оставете шегите!  

Цялата еволюция е опит да се преборим с естествения подбор. Защото…

 

(цялата статия на Любен Дилов син ще намерите във вестник Стандарт от 1 май 2020 или на dilov.info )