Клетвата на новия СОС, видяна от Станислав Беловски

В собствен SOS

dilov.info

 

Преглеждам тази рубрика една година назад и – изненада! Коментирали сме протестиращите, прелюбезни! Можете ли да си представите, миналата година по това време е имало пак протестиращи, а неуморният Самуил Петканов от НЕ!новините е писал, че „Сорос залива страната с платени непротестиращи”?

Е, добре де, бива ли да не отлепим поне метър напред за една година?! Разликата е, че тогава не са протестирали срещу Гешев и не са коленичили пред Радев. На някой може да му се стори същностна тази разлика – все едно от коя страна на барикадата е – но за мен не е. Колениченето все едно пред кого си е коленичене. Както написа учителят Валери Найденов, „едно време скачаха, сега клякат…“.

 Иначе ноември е много подходящ за революции – не само заради Октомврийската, но и революцията на розите в Грузия през 2003, както и Оранжевата революция в Украйна – все през ноември започнаха. Прави впечатление, че повечето революции през ноември се състоят на територията на бившия СССР, но това е голяма територия. Ето, например, Швейцария  може да се нанесе седем пъти в територията на Тюменска област, но кой знае защо  – не иска…

Отклоних се, извинявайте. Става дума за това, че нашенските улични революции са застинали като на забавен каданс от 20 години насам.

(следва продължение)

Цялата статия на Любен Дилов син четете във вестник “Стандарт” от 22 ноември или на Dilov.info

Клетвата на новия СОС, видяна от Станислав Беловски