Любен Дилов син завръща италианското списание L’EUROPEO в България

КУЛТУРА Любен Дилов син завръща италианското списание L’EUROPEO в България

От 25 февруари италианското списание L’EUROPEO, което не е излизало в България повече от година, е с нов издател. Иванета Манджукова и Любен Дилов-син специално създадоха дружеството “Еуропео-България”, чрез което възстановяват издаването на елегантното италианско списание, създаващо модели за поведение, живот, бизнес и взаимоотношения. Културата е фундамент във форма́та на изданието. Така както е заложено още от първият му италиански брой през 1945 г.

България е единствената страна, в която аристократично-интелектуалното издание на медийната къща “Рицолли” ще продължава да излиза. Издателите “Кориере де ла сера” “замразиха” италианското издание на “L`Europeo” още през 2013-а година, а в България последният брой е от декември 2019-а.

Новият издател за България на списание L’EUROPEO Любен Дилов син ще възстанови знаменитите L`Europeo-партита при представянето на всеки нов брой. Планират се и специални събитийни проекти, свързани с изданието.

Ако епидемиологичната обстановка позволява първото парти ще е на 4 март.

За 2021 година издателите предвиждат 6 редовни броя на списанието и поне 4 специални проекта.

От “Еуропео България” уверяват, че всички, които имат абонамент за 2020-а и не са получавали изданието го запазват за 2021-а.

 

ЕКИП

Издателят на списание  L’europeo Любен Дилов син е български писател-сатирик, журналист, сценарист на телевизионни и кино продукции, автор, издател и продуцент на различни медийни проекти.

Главният редактор на  L’europeo   Димитър Стоянович е кино и телевизионен сценарист.  Главен редактор на списание L`Europeo. Бил е сценарист и водещ на „Пътеводител на историческия стопаджия“ (2000–2002) по БНТ. Главен сценарист на поредиците на БНТ „Великите българи“, „Голямото четене“, „Българските събития на ХХ век“. Сценарист на множество документални филми, на игралните филми „Преследвачът“ и „Границата“  и др.

Билд- редакторът на L’europeo Ана Йованович е редактор и фото редактор в списанията L’europeo, Amica, Max, Abitare и Bravacasa. Редактор е на документални филми и книгите на Георги Тошев.

Графичният дизайнер на L’europeo Сунай Джумалъ e дизайнер на книги и списания, автор на оригиналното оформление на “l`Europeo” от създаването му до днес.

В първият брой очаквайте авторите: Бойко Василев, Валери Найденов, Драгомир Симеонов, Лиляна Караджова, Мария Касимова, Жанина Драгостинова, Константин Вълков.

Нивото ще е безкомпромисно!


LEUROPEO

Още теми...