Любен Дилов в Бургас: Произволът ще свърши с конструирането на новия парламент

 

„Разумен живот и след 12 юли. Защото сега е неразумен…
Президент, който не е президент, а кандидат-президент;
Правителство, което не е правителство, а предизборен щаб;
Видяхме, че и най-лошият парламент е по-добър от това да няма парламент”;
Това каза водачът на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в Бургас Любен Дилов, който даде начало на кампанията заедно с всички кандидати за народни представители.
Повечето от тях са млади и образовани хора, които представляват целия Бургаски регион.

„ГЕРБ-СДС нямаме врагове на тези избори. Нито противници. Единственият противник ни е хаоса, който е на път да парализира държавата. Чиновниците не работят, а треперят да не попаднат по ударите на локални и национални вендети;
Най-важните ни краткосрочни задачи – Планът за възстановяване и устойчивост, например, е жертва на постоянни прекроявания, без всякакво публично обсъждане;

Властта се упражнява в различни форми на натиск върху медиите, защото – когато няма парламент – медиите са единствения коректив на властта. Четвъртата власт”, каза още Любен Дилов.

Той обърна внимание, че имаме ангажименти, които ще изпълним като най-голяма политическа сила с най-голяма парламентарна група. „Започнатото тук в Бургас, което е жизнено важно. Най-вече пътищата. Здравеопазването и образованието.  Умният туризъм, съчетан с отговорна културна политика и природосъобразно законодателство. Вкарването на Бургас в зелената сделка – задача номер едно, надявам се на всички местни депутати, не само на нашите.
Никого няма да нападаме, ще се опитваме да обясняваме колко са важни тези неща и да ги отстояваме в следващия парламент.

В същото време искаме да кажем на всички наши избиратели и съмишленици, които се чувстват застрашени и плашени от служебния предизборен щаб на президента Радев. Този произвол ще свърши с конструирането на новия парламент. Ще има правителство и това правителство ще е невъзможно без санкцията на най-голямата парламентарна група”, категоричен е водачът на морската листа.

„Както казах нямаме врагове. разглеждаме останалите политически сили просто като конкуренти за народното доверие и сме спокойни, защото има какво да покажем, имаме идеи, имаме знания как да ги реализираме. Но ще си позволя една препоръка, единствено към ДПС – не се хващайте отново за националистическата карта. Очевидно сте разколебани от перспективата и в 46-и парламент да загубите ролята си на важен балансьор, като се случи в 45-ия. Но не го правете ,защото с ръка на сърцето не можете да не признаете, че последното десетилетие ДПС може да се похвали с най-много български турци на различни позиции във властта, независимо дали управлява или не, в парламента – не само от листите на ДПС. Радвате се на изключителна толерантност, помощ и разбиране за проблемите на вашите избиратели. Ако ни върнете в едни отминали години, никой няма да спечели. България няма да спечели”, казва Дилов.

„И в заключение към всички политически формации, които вместо програми отправят призиви за изчегъртване. Скъпи приятели, с изчегъртване нищо важно в историята на човечеството не е постигнато. И сикстинската капела не е изчегъртана, а построена и нарисувана. Изчегъртването е за присъщо изкуство на пещерните времена…”, завърши водачът на листата на ГЕРБ в Бургас.

Start typing and press Enter to search