ЛЮСИ ДЯКОВСКА ЗА МУЗИКАТА КАТО НАЧИН НА ЖИВОТ – В „ИЗВЪН ИГРАТА“ ПО БНТ1

КУЛТУРА ЛЮСИ ДЯКОВСКА ЗА МУЗИКАТА КАТО НАЧИН НА ЖИВОТ – В „ИЗВЪН ИГРАТА“...

Тази седмица специален гост в предаването „Извън играта“ ще бъде Люси Дяковска. В събота, 6 април, от 18:00 ч. по БНТ1 с водещата Люба Пашова ще разговарят за пътя на Дяковска от сцената на читалище „Съгласие“ в Плевен до световната поп музика.

Люси Дяковска израства в музикално семейство – дядо ѝ Иван Вълев е дългогодишен художествен ръководител и диригент на Северняшкия ансамбъл, майка ѝ е пианистка, баща ѝ е популярният оперен певец Любомир Дяковски. Именно заедно с него в операта е първата ѝ изява, когато е на шест години. Въпреки вродения афинитет към класическите изпълнения, по-късно Люси се ориентира към поп музиката. Първото ѝ самостоятелно представяне пред публика е на 14-годишна възраст и още тогава осъзнава, че иска да покори музикалната сцена.

Преди да реализира мечтата си, талантът отвежда Люси Дяковска в НАТФИЗ. Кандидатства, но не я приемат, за което е благодарна и до днес, защото това предопределя окончателно професионалния ѝ път в музиката. В студиото на „Извън играта“ тя ще  разкрие какво я подтиква да замине за Германия през 1995 г., където завършва специализирано училище за мюзикъл, драма и танци в Хамбург. Веднага след дипломирането си получава ангажимент в мюзикъла „Buddy“.

Голямата слава Люси Дяковска постига през 2000 г. като част от най-известната женска поп група в Германия – „Ноу Ейнджълс“. В следващите три години формацията издава златен и платинен албум, печели редица музикални награди и се превръща в една от най-успешните групи в континентална Европа, до септември 2003 г., когато ,,Ноу Ейнджълс“ се разпада.

Следват години на успешна самостоятелна кариера, много реализирани авторски проекти като изпълнител и продуцент. Талантът ѝ продължава да намира изява в мюзикъли, сред които „Котките“ и „Джекил и Хайд“. Скоро почитателите на Люси Дяковска ще има възможност да видят изпълненията ѝ в интернационалния спектакъл „Най-доброто от Андрю Лойд Уебър“. За първи път в България – във Варна и в София (на 15 и 16 май) – ще бъдат представени емблематични творби на един от най-значимите съвременни композитори.

Гледайте „Извън играта“ всяка събота от 18:00 ч. по БНТ1!

Популярни

Още теми...