„ЛОШО МОМИЧЕ“ ОТ АПРИЛ В КИНАТА

След успеха на семейната драма „Денят на бащата“, която се излъчва в ефира на Българската национална телевизия, обществената медия представя нова продукция. „Лошо момиче“ е първият пълнометражен филм на Мариан Вълев като сценарист и режисьор и ще се завърти в киносалоните в страната от 12 април тази година. Лентата продължава серията от продукции на БНТ на социална тематика и разглежда болезнената тема за конфликтите между родителите и техните деца. Още преди официалната си премиера, „Лошо момиче“ вече е забелязан от киносредите и получи покана за представяне по време на международния филмов фестивал София филм фест (7-17-28 март 2019 г.).

Сценарият е базиран на истински истории. В ролята на главната героиня — Жанета — влиза Любомира Башева, позната на зрителите на БНТ от хитовата поредица „Под прикритие“. Жожо, както я наричат всички, е талантлива състезателка по художествена гимнастика, която се пречупва пред амбициите на майка си (Станислава Армутлиева) да бъде най-добрата. В живота на Жожо настъпват драматични промени, след като става жертва на насилие. Тя започва да употребява наркотици и заменя залата със стриптийз клуб. В опитите си да намери своето място под слънцето момичето се изправя срещу най-могъщия си враг – самата себе си.

Звездният каст на „Лошо момиче“ включва още: Деян Донков, Георги Кадурин, Елена Телбис, Диляна Попова, Велислав Павлов, Дария Симеонова. Във филма специално участие имат и националните състезателки по художествена гимнастика, както и Бранимира Маркова (главен мениджър на националния отбор по художествена гимнастика – индивидуално) и Илиана Раева (председател на УС на Българската федерация по художествена гимнастика).

„Исках да разкажа нещо истинско, нещо от живота ни – това ме вълнува като сценарист и режисьор. Всички герои във филма имат своите прототипи. Някои от образите са събирателни, но пак стъпват върху съдбата на хора от истинския живот“, споделя сценаристът и режисьор Мариан Вълев.

Оператор на „Лошо момиче“ е Антон Бакарски („Възвишение“, „Лов на дребни хищници“, „Под прикритие“, „Четвърта власт“ и др.). За да бъде постигнат максимален реализъм при заснемането на сцените от филма, действието се развива на различни локации в София. „Позволиха ни да снимаме не само в самата зала по художествена гимнастика, където тренира националният ни отбор, но получихме достъп и до сградата на Националната следствена служба.“ – допълва Мариан Вълев.

Към любопитните подробности от снимачния процес се добавя и фактът, че Любомира Башева тренира пет месеца художествена гимнастика, за да може да изпълни без дубльор цялото си съчетание от филма, което е поставено от световната ни шампионка Лили Игнатова.

„Лошо момиче“ е продукция на Българската национална телевизия, а изпълнителен продуцент е Нина Алтъпармакова. Разпространител на филма е „А Плюс Филмс“.

Вижте разговора с режисьора и сценарист Мариан Вълев и главния продуцент на ПЦ „Студия Екран“ БНТ – Боряна Пунчева, които разкриха подробности за филма „Лошо момиче“ в предаването „Култура.БГ“:

https://www.bnt.bg/bg/a/filmt-losho-momiche

Start typing and press Enter to search