Майстор Даци: Любовта е най-добрата подправка за вкусна храна

Най-добрата подправка за вкусна храна е любовта към готвенето, каза за БГНЕС сръбският майстор-готвач Далибор Маринкович – Даци. Носител на златен медал от прочутия конкурс „Скариада“ в Лесковац, майстор-готвачът от дълги години живее в България и заедно със съдружника си Йонко Георгиев развиват ресторант „Котилото“ в столичния квартал „Драгалевци“. Повод за срещата ни е отварянето на лятната градина на ресторанта, който навършва 10 години, както и представянето на новото сезонно меню, чието разнообразие от вкусове може да задоволи и най-взискателния вкус. „Всеки ден е ново начало, всяко ново меню е ново начало. Винаги се стараем нашите клиенти да останат доволни. Опитваме се да покажем себе си през храната в чинията, отношението също е много важно. Всяка година се развивахме все повече и повече, защото нашите клиенти се връщаха отново и отново. Това трябва да е целта на всеки един ресторантьор – клиентът да е доволен, да се върне отново и да доведе още нови клиенти“, разказа готвачът. Неговата философия е проста – всеки трябва да работи това, което обича. „Когато готвим за клиент го правим като за себе си. Това всеки го забелязва и оценява. Любов и отношение към храната, но и към клиента, това води до успех“, категоричен е майстор Даци. /БГНЕС

Start typing and press Enter to search