Макс Файт обяви официално календара си за следващите 12 месеца

На пресконференция в столичния хотел Маринела тази сутрин бе представен календара за бойния шампионат Mаx Fight. Най-големият огранизатор на бойни събития в България обяви, че за послените 12 години е реализирал над 600 професионални двубоя и 11 аматьорски държавни първенства по ММА, но ресорът на аматьорските вече е оставен изцяло в ръцете на лицензираната българска ММА федерация.

Предстоящият този петък турнир ще бъде първото по рода си състезание, подкрепено едновременно от 4 Федерации – Ферерация по Бокс, Федерация по професионален Бокс, Федерация по ММА и Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

По време на пресконференцията част от 22-мата учасници в престоящия този петък 42-ри турнир /3.05, 20:30 в хотел Маринела/ говориха са подготовката си.

“Ти добре се гласиш, само да не те захапе Пепелянката много рано” – прекъсна Йосиф Панов-Пенелянката своя опонент Иван Николов, докато Николов разказваше за своята подготовката. Панов е един от най-перспективните боксови състезатели у нас, който през 2011 спечели бронз на Европейското за юноши в Унгария. Боксьорът в суперполу-средна категория има изключително агресивен стил, с какъвто се слави и файтъра Иван Николов.

Мач с адреналин се очаква  и от 52-килограмовата Анита Доганова, известна с това, че е единствената детска учителка, която има стремежа да вземе шампионски пояс възможно най-скоро. “След контузия седмица преди мача й, бе сменена нейната опонентка Катерина Харалампиду. Сега Анита ще играе срещу Мария Каракатсани, шампион на Гърция по кикбокс.” – каза Теодор Карастоянов, изпълнителен директор на Максфайт, който отговаря за ММА и К1 срещите в организацията.

Други мачове с международно участие, които обещават зрелище са тези с холандските бойци – Ерон Конинг и Ария Шейх. Те ще бъдат водени от именития треньор и собственик на Mike Gym – Майк Пасание, който идва в България специално, за да ги подкрепи. Специалистът е сочен за един от най-добрите треньори в света, работил с легендите Бадр Хари, Мелвин Менов и други. Пасание ще стои в корнера на Ерол Конинг, който ще срещне в битка за шампионския пояс в К1 двукратния ни световен шампион Александър Петров. Натурализираният холандец с иранска кръв Ариа Шейх пък ще срещне непобедения до момента на професионалния ММА ринг Калоян Колев.

Реферът на Световния боксов съвет и Европейския боксов съюз – Венцислав Николов, ще съдийства на двата топ боксови мача от файт картата.

На пресконференцията присъстваха още 70-килограмовият представител на Несебър Недко Николов, оприличаван с ирландската легенда Конър Макгрегър, бившият национал по бокс и шампион на страната Григор Саруханян и разбира се Детелин Далаклиев.  Организацията на боксовите срещи е отговорност на световния ни шампион от Милано 2009та – Далаклиев.

Очаква се 43-тото издание на веригата турнири Макс Файт да стъпи отново на море – на 5юли в Слънчев бряг, а на 2.08 се очаква 11-тата поред и 44-та във веригата турнири гала да бъде на Арена Диневи.

Start typing and press Enter to search