Мълчалив протест на адвокати пред Съдебната палата в Смолян

Адвокатската колегия в Смолян се събра на мълчалив протест пред сградата на Съдебната палата в Смолян, в знак на недоволство против избирания модел за съдебна реформа- модел номер 4, обсъждането, на който предстои утре във Висшия съдебен съвет.

Предлаганата съдебна реформа не намира оправдание в специфичните обществено-икономически условия у нас и няма да направи правосъдието нито по-бързо, нито по-евтино, нито по-достъпно. Съчетаването на предложената реформа с неработещото електронно правосъдие ще доведе единствено до отдалечаване на правосъдието от гражданите, каза адвокат Иванка Сивенова, секретар на Адвокатската колегия в Смолян:

“Днес сме тук на мълчалив протест против предлаганите в този модел предвиждания за съдебна реформа, които считаме, че са кардинални и всъщност ще преобърнат с главата надолу изградения модел на съдебната система. Генерално против модела, а в частност — срещу затварянето на 4 от самостоятелно съществуващите районни съдилища в района на област Смолян – Златоград, Мадан, Чепеларе и Девин. Всъщност се предвижда да съществува единствено Районен съд Смолян”.

Start typing and press Enter to search