Мъж се опита да подпали катедралата „Сейнт Патрик“ в Ню Йорк

НОВИНИ Мъж се опита да подпали катедралата „Сейнт Патрик“ в Ню Йорк

Мъж от Ню Джърси беше заловен да влиза в най-известната катедрала на Ню Йорк „Сейнт Патрик“ с две кутии газ, две бутилки запалителна течност и две големи запалки в сряда вечерта, съобщиха от полицията. 37-годишният Марк Лампарело е влязъл в църквата в Манхатън с четири галона (15 литра) бензин преди да бъде задържан от охраната около 20 ч. местно време, съобщава „Дейли Мейл“.

От полицията посочват, че все още е твърде рано дали случилото се е свързано с тероризъм, но то става едва три дни след като огромен пожар нанесе тежки поражения на готическата катедрала „Нотр Дам“ в Париж.

От звено за борба с тероризъм в нюйоркската полиция потвърдиха, че се увеличили охраната около „Сейнт Патрик“ в последните дни. Техен представител посочи, че поведението на Лампарело били много подозрително.

„Трудно е да се каже какви са били неговите намерения, но мисля, че като съберем всички факти, свързани с това, че човек влиза в знаково място като катедралата „Сейнт Патрик“, носейки четири галона бензин, две бутилки запалителна течност и запалки, това е нещо, за което трябва да сме много притеснени“, каза Джон Милър.

Мъжът, който е познат на полицията, а арестуван, след като охраната на катедралата го е збелязала. Има информация, че бил „емоционално разстроен“.
Той разлял малко от бензина и излязъл от църквата, но бързо бил открит от контратерористичния отряд, след като от охраната се обадили в полицията. Той обяснил, че минавал през катедралата, за да стигне до минивана си, на който му бил свършил бензинът. Давал „объркани и уклончиви отговори“.
Когато полицаите проверили, се оказало, че на автомобилът не му е бил свършил бензинът.

Популярни

Още теми...