Мъжете на косъм от изненада срещу шампиона Хърватия на ЕП по плажен хандбал

България направи много силен мач и беше на косъм от изненада срещу четирикратния европейски и двукратен световен шампион Хърватия на Европейското първенство по плажен хандбал във Варна. Момчетата на треньора Веселин Великов, но отстъпи и записа втора загуба в група “С” от първенството на Стария континент във Варна (0:2). Избраниците на Веселин Станков измъчиха “шахматистите”, но отстъпиха 12:15 и 18:26. Отличен мач направиха вратарите Николай Петров и Ивайло Костов.

„През първото полувреме затруднихме Хърватия максимално. Имаше много атракция. Надявам се, че и публиката остана доволна и утре пак да ни подкрепи така. От мач на мач играем все по-силно, важното е да ни стигнат физическите сили. Хърватия е от отборите, които задават тенденциите в европейския хандбал. Радващо е, че не отстъпваме драстично на най-добрите“, каза Веселин Станков.

При жените отстъпихме на Турция след 15:29, 9:20. 0

Българските мачове от Европейското първенство по плажен хандбал във Варна при мъжете и жените, полуфиналите и финалът се излъчват в ефира на MAX SPORT 3. Останалите по-интересни срещи пък може да наблюдавате по телевизия B1B Box (B1B.TV).

При мъжете България е в група с Хърватия, Полша и Швеция

При жените България е в група с Испания, Украйна, Дания и Турция

Програма за 14 юли на българските национални отбори за мъже и жени:

10 часа, корт 1: България – Испания (жени)

12 часа, корт 2: България – Швеция (мъже)

16 часа, корт 1: България – Дания (жени)

Start typing and press Enter to search