Младежки театър „Николай Бинев“ – „Лунните деца“

На 12-и 13-и февруари ще бъде премиерата на най-новия спектакъл на Младежки театър „Николай Бинев“ – „Лунните деца“
На 12-и и 13-и февруари от 19:00 часа на Голяма сцена предстои премиерата на спектакъла „Лунните деца“. Пиеса за приятелството, трудностите по житейския път и вечното любопитство към света.
Потопете се в света на героите Дик, Боб, Майк, Норман, Куути, Рут, Кати и Шели, които са група студенти – всеки, различаващ се със своята идентичност, интереси и стремежи, но със сходни мисли и страхове относно бъдещето и смисъла на живота.
Автор на пиесата е американският драматург и сценарист Майкъл Уелър. Сред някои от най-известните му театрални творби са „Лунните деца“, „Плячка от войната“, „Риболов“, „Свободни краища“, а в света на киното е световноизвестен като сценарист на култовите филми на Милош Форман – „Рагтайм“ (за който Уелър получава номинация за „Оскар“) и един от най-великите мюзикъли в историята – „Коса“.
Още с първата си пиеса – „Лунните деца“ Майкъл Уелър постига изключителен успех – първо в Лондон, после във Вашингтон, а по-късно и на Бродуей.
Преводът на пиесата и режисурата са на Мартин Киселов, който и преди е работил върху този вечно актуален и докосващ текст.
Сценографията и костюмите са дело на Елица Георгиева, коятo ще продължи успешната си и впечатляваща работа в Младежки театър „Николай Бинев“ след като беше част от екипа на спектаклите „Като трохи на прозореца”, „Еквус” и „Специални поводи”.
За видео елементите в спектакъла отговаря Момчил Алексиев, който има огромен опит в различни филмови и театрални проекти, както и като специалист в сферата на виртуалната реалност.
Участват въодушевените млади таланти Александър Хаджиангелов, Ахмед Юмер, Николай Владимиров, Юлиян Петров, Георги Гоцин, Веселина Конакчийска, Ния Кръстева, Рая Пеева и изключителните титани на театъра-Вихър Стойчев и Стефан Мавродиев.

Start typing and press Enter to search