Рейкявак има свой музей на пениса, а в Лондон вече има свой музей на вагината, демонстрирайки амбицията си да сложи край на табута и да се впише в обществените промени, свързани с движението #Аз също, предаде Франс прес.

В центъра на лондонския квартал Камдън табела “Музей на вагината” над вратата на бивш обор привлича любопитните погледи на минувачите. Музеят е сгушен между магазини за винтидж облекла и сувенири.”Установих, че има музей на пениса, но не и на вагината. Затова го създадох”, заяви Флорънс Шехтър.Тя вече е организирала две временни изложби, посветени на същата тема, през предишните две години.

Част от изложбата е посветена на хигиената. Представени са продавани в търговската мрежа продукти, на които се приписват хиляди добродетели, като “сапуни на девственността” и кремове за стягане на вагината. “Тези продукти внушават на жените, че не са положили грижи за вагината си”, отбеляза кураторката на изложбата Сара Крийд. Изложени са също гащички, по които има петна от вагинални секрети. “Поставихме това бельо в рамка, за да покажем на жените, че няма проблем”, поясни шеговито Крийд.

В тази връзка да припомним за огромна скулптура на вагина в германския университет Тюбинген

Погледнете и някои идеи за интимни прически.

Интимни прически: женски интимен дизайн

За по-напреднали в темата…

Порно университетът обяви конспекта за първия семестър. Учебните занятия са факт