Музикантът и актьор Владимир Михайлов – на преден план в „Нощни птици“

 Музикантът от „Нощни птици“ Владимир Михайлов, познат на кинолюбителите с ролята си във „Възвишение“ и на музикалните фенове от работата си с група „Сленг“ и участията си в българския екип на песенния конкурс „Евровизия“, е изпълнителят на главната роля във  премиерния спектакъл на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ „Фантомът на операта”.

Зрителите на БНТ първи ще могат да се потопят в магията на мюзикъла, а Влади Михайлов ще изпълни на живо арията „Музиката на нощта” –  любима на меломаните от изпълненията на звезди като Майкъл Крофърд и Джерард Бътлър.

В навечерието на дългоочакваната премиера на мюзикъла при водещата Искра Ангелова гостува екипът, който пресъздава шедьовъра на сър Андрю Лойд Уебър на родна сцена. Владимир Михайлов – неизменна част от бенда на „Нощни птици“, заедно с партньорите си от спектакъла, ще разкаже на зрителите  за еуфорията и трудностите, съпътстващи подготовката на невижданата по своите мащаби у нас постановка.  Билетите за представленията през януари и февруари са почти разпродадени, а залата на театъра е изцяло преобразена и потапя публиката в атмосферата на подземията на Парижката опера, описани в оригиналното либрето. В реализацията на спектакъла участват 2 състава солисти, хорът, балетът, оркестърът и всички технически звена на Музикалния театър. Специално за софийската сцена са създадени 400 оригинални костюма.

Една от изненадите в предаването ще бъде появата на големия ни оперен режисьор академик Пламен Карталов, който само за последните 18 месеца успя да постави три от най-популярните заглавия от света на мюзикъла – „Булевардът на залеза”, „Mamma Mia!” и „Фантомът на операта“.  Маестро Карталов ще  разкрие някои от тайните на този популярен класически жанр, където „всяка нота е движение и обрат”, ще сподели как е открил таланта на Влади и как е успял да инсценира страховитото рухване на оперната сграда в самия край на спектакъла.

Гледайте  „Нощни птици” този петък 18.01.2019 г., от 22:00 ч. по БНТ1

Start typing and press Enter to search