Найден Тодоров е „Музикант на 2018 година“

Слушателите на БНР отличиха и камерния състав на Софийската филхармония Кварто квартет в категорията „Проект на годината“

Диригентът и директор на Софийската филхармония Найден Тодоров спечели приза „Музикант на годината“ за втори път(първият е от 2012 г.). В 28-годишната история на наградата досега само Райна Кабаиванска и Теодосий Спасов са получили двукратно отличието. От сцената на зала „България“ той благодари на публиката и на двата важни оркестъра в своя живот – този на БНР, с който е имал изключителни успехи и на любимата Софийска филхармония, която преди 2 години преобърна живота му. Маестро Тодоров е убеден, че наградата е резултат от прекрасните концерти в юбилейния 90-и сезон на Филхармонията.

Той ще излезе отново на пулта пред любимите филхармоници на 30 май, когато заедно ще представят Четвъртата „Романтична“ симфония на Брукнер и концерта за цигулка на Макс Брух със солист Божидара Кузманова.

 Още една награда отиде при състав на СОфийската филхармония. Кварто квартет в колаборация с Вая Денс Студио бяха отличени в категорията „Проект на годината“ за музикалния спектакъл за деца „Кармен“. На 1 юни в зала „България“ те ще представят своя нов проект „Вещици и магьосници“.

Start typing and press Enter to search