terminal3.bg: НАЙДЕН ЗЕЛЕНОГОРСКИ СЪЗДАВА НОВА ДЯСНА ПАРТИЯ

Бившият заместник-председател на „Движение България на гражданите“ Найден Зеленогорски обяви, че създава нова дясна партия с името „Достойнството на един народ“ (ДЕН). В учредителната декларация на политическата партия се настоява за промени в Конституцията за въвеждане на второ ниво на местно самоуправление  с финансова децентрализация  и с пряк избор на регионален управител и регионални съвети. От партията са за премахване на  партийните квоти във Висшия съдебен съвет, за въвеждане на машинно, електронно гласуване  и гласуване по пощата, както и активна регистрация на избирателите за участие в изборите.

От новия политически проект предлагат ротационно лидерство в бъдещ общ десен проект, за да има реално обединение в дясно:

„Не можем да обясним на хората в България: „Ние не можем да се съберем, защото не можем да се разберем кой ще води бащина дружина“. Ние не искаме да водим бащина дружина, ние искаме десницата и демократичната общност да е заедно, да е ясно кой лидерства в момента и да работим за промяна в България“, подчерта Найден Зеленогорски.

Цялата статия

Start typing and press Enter to search