НАША ПЕВИЦА С ХИТ В РУМЪНИЯ

ПЛАМЕНА ПЕТРОВА  ЗАВЛАДЯ КЛАСАЦИИ И СЪРЦАТА В СЕВЕРНАТА НИ СЪСЕДКА

Българка превзе класациите и сърцата в северната ни съседка, която преди години се наложи като един от големите производители на поп-хитове. Именно румънски автори са създателите на Bye Bye, но пък видеото е заснето по нашето Черноморие, което определено прежъзхожда това на съседите.

Румънските продуцентия с които Пламена работи от.. са събрали сериозен екип от композитори и текстописци: Music & Lyrics: Danut Tulea, Claudiu Zamfira, Petru Birladeanu, Petru Teodorescu, Kiba Dachi и  Alexandra Nitu, текстът логично е на английски, защото целта им е да се излезе извън границите на Българиа и Румъния, нещо с което те имат сериозвн опит. Затова и нашето момиче е изклчително щастлива от възможността да работи с точно този екип. Приятно я изненадало  и радушното посрещане в студиата на най-популярните ТВ и радио предавания „Те ме представят като „Звездата от България”. За тях съм нещо като   екзотична зензация , макар че какво екзотично има в България та ние сме си съседи. Близки сме” И жсе пак красажицата беше желан гост тези дни в румънските медии.

Пламена Петрова  е добре познато лице на българската сцена като една от
финалистките във втория сезон на популярното музикално шоу “Music idol”.

Музикалният й  път започва още на 10-годишна възраст с участие в
много музикални конкурси, от които печели редица големи награди. Завършва
СУ “Климент Охридски”, специалност  “Музикална педагогика с поп и джаз
пеене“. След излизането си от Music Idol кариерата й продължава с клубни
участия. Участва в конкурса за българска песен в “Евровизия 2011” с песента
“Без теб”.

През 2014 стопира за извество време музикалната си кариера и предприема рискована стъпка –  влиза в“Биг Брадър – All stars 2014”. Не съжалявам за това си решение, Смятам, че показах как трябва да се държат младите и възпитани хора, въпреки, че шоуто се опита да ми лепне етикет „скучен играч” . А аз просто съм неконфликтна личност и интригите не са силната ми част. Може би не прецених формата и предавания като “Две капки вода”, “Денсинг старс” са тези, в които  ако участвам бих могла да покажа творческата си и артистична страна. Научих за себе си , че имам изключителен самоконтрол..Просто интелигентните хора преценяват повече  до колко да разкрият от себе си, а по-първичните са по-удобни за манипулация и логично  любими образи на такъв вид реалити формати.”

Талантливото момиче  има издадени поп, поп-фолк, АрЕнБи парчета и е един от малкото ни изпълнители, изявяващи се в различни музикални жанрове. Причината за това е, че Плами не обича рамките и смята, че не трябва да има делене и противопоставяне в музиката – най-универсалното и обединяващо хората изкуство.

Малцина обаче знаят или биха заподозрели ( виждайки това красиво , здравословно изглеждащо момиче) за ада , през който е преминала не много отдавна и за битката, която е Пламена водила с една от най-страшните модерни блести – анорексията! „Процесът на разболяване и оздравяване при анорексия и булимия е дълъг и няма срок  от до, днес си болен след седмица си здрав като при грип. При мен проблемът започна някъде около 2016г
Доста време ми беше нужно да осъзная, че имам проблем, още повече, за да оздравея. Сега ми пишат  много момичета и дори момчета, страдащи от тази болест и повечето въпроси са от типа :”Наистина ли вече си здрава?” Това състояние те поставя в омагьосан кръг на борба и то най-вече със самия себе си, което е мойе би най-сложната битка. На моменти имаш чувството, че никога няма да се измъкнеш. Отговарям, че  съм здрава и щом аз можах да се излекувам, могат и те. Доста често давам и номерата на лекарите, които помогнаха на мен. Просто се чувствам отговорна и лично обвързана с този проблем”.

Тези дни Пламена Петрова се завръща в Румъния за записи на следващото парче, тъй като продуцентите искат да използват инерцията и успеха на Bye Bye. Toзи път и видеото ще бъде реализиран на румънска земя. На красивата певица ще й се наложи да разделя времето си  между две държави, което никак не я притеснява защото вече се чувства като у дома си и на Север от Дунава.

Start typing and press Enter to search