Тесни улички и гласове, цветна тълпа и проснато пране, аромат на кафе и прясно изпечен хляб – това е Наполи. Тук никога няма да останеш гладен. На всяка крачка срещаш продавачи на streed food (улична храна), която да похапваш с наслада, докато бавно обикаляш. Днешната рецепта намира достойно място в тази категория (streed food) – неаполитански тарали.
Както казват неаполитанците, таралите са “деца на глада”. Родени между 18 и 19 век, заради ниската цена на продуктите. В тези времена не се изхвърляло нищо. И така производителите на хляб решили да уоотребят остатъците от тесто, добавяйки свинска мас, черен пипер и бадеми. Създали един изключително евтин, но калоричен продукт. Продавали ги на крайбрежната улица, придружени с чаша вино. Имало и такива, които потапяли таралите направо в морска вода, за да им продадат характерен вкус. Днес таралите са любима храна по време на футболен мач, придружени със студена бира.
Buon appetito!!!

- РЕКЛАМА -