Нено Димов обеща да накара разрушителя на дюната на “Смокиня” да я възстанови

Имаме законовата възможност да накараме разрушителя на дюната на “Смокиня” да я възстанови, което би било прецедент за България. Факт е, че нещо, което се е формирало десетилетия и дори столетия, не се възстановява, то няма да бъде автентично. Но трябва да се даде пример, че когато рушиш нещо, което нямаш право да рушиш, трябва да го възстановиш – усилието трябва да бъде в тази посока. Това заяви в предаването “Тази събота” министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Той определи разрушаването на дюната в къмпинга като “вандалски акт”. В момента административните производства по казуса са спрели, защото прокуратурата се е самосезирала и търси престъпление по случая. “Докато тече това наказателно разследване, ние трябва да изчакаме като институция. Ако то свърши с осъдителна присъда, при всички случаи това е по-тежко, и то ще има сила. Ако не свърши така, тогава ние ще наложим административна санкция”, коментира министърът.

“Независимо как завърши, ще търсим, имаме законова възможност да накараме този, който е разрушил дюната да я възстанови. Между другото казвам това, давайки си сметка, че до момента не е използвана тази възможност в закона”, допълни още Димов.

Източник

Start typing and press Enter to search