Несебърски ученици посветиха седмица на будителите

Учениците на СУ “Любен Каравелов” в Несебър отбелязаха празника на народните будители с редица инициативи. Четвъртокласниците на училището се включиха активно и с желание в различни  мероприятия в седмицата, предшестваща  Деня на народните будители. Проявите започнаха със спортно състезание “Бързи, смели, умни”. С голям ентусиазъм и дисциплина, децата премериха сили в разнообразни щафетни игри. 

Четвъртокласниците, заедно със своите класни ръководители и учителите от групите за целодневно обучение, изработиха и представиха проекти и табло за народните будители. Децата направиха атрактивни презентации по темата, с които обогатиха и надградиха своите знания. Използван беше и интересен начин за представяне на избран от тях народен будител – изработване на лапбук. 

В края на седмицата, посветена Деня на народните будители, четвъртокласниците получиха грамоти за активно участие в проявите.

И учениците от пети клас на училището отбелязаха празника с кратко тържество, посветено на 140 – та годишнина от основаването на родното училище и с това поставиха началото на поредица от събития посветени на важния юбилей.

Start typing and press Enter to search