Нинова не дава пари за лов и риболов

Недопустимо е да се харчат народни пари за лов и риболов. Така определи лидерът на БСП Корнелия Нинова командировката на двамата депутати от левицата Иван Иванов и Йордан Младенов на ловно-рибарско изложение в Залцбург.

„Вчера им казах да върнат парите, които са ползвали. Ако зависеше от мен, не бих поставила подпис под такава командировка. Не е разбираемо, защо г-жа Караянчева се е подписала. Не може да се харчат народни пари за екскурзии за лов и риболов”, допълни Нинова.

Лидерът на БСП настоява да се намалят и замразят заплатите на депутатите. Изказването ѝ идва, след като управляващата коалиция подготвя промени в правилника на Народното събрание, според които депутатите, които не идват на работа – да не получават заплати.

„В ръцете на мнозинството в Народното събрание е да променят правилника за работата на парламента. Ние сме дали своето становище. Отказали сме се от всякакво заплащане и ползване на командировъчни, но да се реши принципно въпросът. Искаме да се разгледа и нашето предложение, което въвежда справедливост – да се намалят и замразят заплатите на депутатите и да не се увеличават на всеки три месеца, автоматично, с ръста на средната заплата”, посочи Нинова.

По думите ѝ, увеличението е несправедливо, защото в частния сектор възнагражденията не се увеличават автоматично.

moreto.net

Start typing and press Enter to search