Нови кахъри!

Редовният секс след 50 г. е задължителен!

Хората след 50 г. могат да увеличат капацитета на мозъка си, като правят повече секс, твърдят учените.

Досега бяха известни ползите от решаването на кръстословици и изучаването на чужд език при поддържането на пъргав и бистър ум в напреднала възраст. Но според ново проучване редовният полов живот след 50-годишна възраст също помага, пише standard.co.uk.

Британски учени са провели експеримент с участието на 28 мъже и 45 жени на възраст между 50 г. и 83 г., които е трябвало да се подложат на различни тестове за своите умствени способности. Те също така са били попитани и колко често правят секс – веднъж седмично, месечно или никога.

Хората, които водят полов живот поне веднъж седмично, са показали по-високи резултати при гладкия говор и пространствената ориентация.

„Възможно е увеличената честота на сексуалната активност да е свързана с по-добрите познавателни умения“, се казва в изследването на експерти от университетите в Ковънтри и Оксфорд.

„Хората не искат да мислят, че възрастните хора правят секс“, заяви Хейли Райт, водещ автор на проучването от Университета в Ковънтри.

„Но ние трябва да предизвикаме това разбиране на социално ниво и да погледнем какво влияние може да има сексуалната активност при хората над 50 г.“, каза още тя.

Според проучването по-нататъшни изследвания биха могли да проучат това как биологични елементи като допамина или окситоцина могат да повлияят на връзката между сексуалната активност и функцията на мозъка, за да бъдат по-точно обяснени откритията.

източник https://www.newsbg.eu/redovniyat-seks-sled-50-g-e-zadalzhitelen

Start typing and press Enter to search