Ново кръгово кръстовище ще бъде изградено в Поморие

Важни инфраструктурни проекти подготвя Община Поморие преди следващия туристически сезон. Тяхната цел е да се облекчи трафикът в града особено през летните месеци. Освен ново кръгово кръстовище, Общината предвижда да бъдат обособени нови паркоместа. Проектите ще бъдат финансирани от бюджета на Община Поморие.

Ново кръгово кръстовище ще бъде изградено в района на улиците „Княз Борис“ и „Европа“. „Първата е една от главните пътни артерии на града, а втората минава покрай Музея на солта и отива към големите хотели и новия квартал“, поясни кметът на Поморие Иван Алексиев.

„Самото кръстовище вече е много натоварено. Идеята е да изградим кръгово кръстовище, да направим връзката с крайбрежен бул. „Яворов“ и трафикът, който влиза вече в старата част в града, още в самото начало да се разпределя. Тези, които са за хотелите, за балнеосанаториумите и за новия квартал да завиват наляво. Тези, които са в посока старата част на града и разположените там хотели, да могат надясно да завият и да се изнесат по крайбрежния бул. „Яворов“, обясни той.

Според кмета по този начин значително ще се разтовари трафикът в града. Ще бъдат поставени указателни табели и необходимото осветление. Стойността е близо 600 000 лв. Общината предвижда и друг проект – изграждане на голям паркинг в района на източния плаж. Пространството е свободно, но не е урегулирано, допълни кметът. „Да обслужва района на живеещите и кооперациите, които са там. Да може да се ползва и от туристите, които искат да ползват плажа. 77 паркоместа ще бъдат обособени. В момента няма абсолютно никакви, ние сме ги разчертали, но не е урегулирано както трябва. Предвиждаме и разширение и благоустрояване на паркинга на МБАЛ „Поморие“. Там също лятото имаме проблем, защото започнаха да влизат туристи, да си спират автомобилите, а хората, които искат да отидат до болницата, няма къде да спрат“, поясни Алексиев. 

Според Алексиев, чрез реализирането на тези проекти ще бъде цялостно променен обликът на Поморие, а по този начин се очаква и да се привлекат още повече български туристи. 

Start typing and press Enter to search