Няма нарушения при изграждане на дигата на плаж Несебър -юг

Няма нарушение при изграждане на  защитната дига на плаж Несебър –Юг. Това е установи проверка на Басейнова дирекция“Черноморски район” Варна след подаден сигнал от БНР Бургас. Медията препрати до ведомството получени снимки от Петя Иванова, на които се виждаше багер и загребване на пясък. 

На място служители са установили, че пясъкът по време на проверката е бил сух, без следи от скорошно наслагване, нямало е и багер, пише в отговора на ведомството. Видимо не е било нарушено естественото състояние на морския бряг. 

Концесионерът е подал уведомление, че ще прави защитен вал на 9 -ти ноември тази година, а Басейновата дирекция е дала указания как да бъде изграден той. Проверката не е установила нарушения на забрани и ограничения, които са били описани.

Припомняме, че проверка назначи вчера и министърът на туризма заради постъпили сигнали  незаконно изграждане на пясъчна дига на морски плаж “Несебър – юг”.

 Министерството на туризма е изискало от община Несебър,  Басейнова дирекция “Черноморски район” и РИОСВ Бургас информация и документи за стартирани и извършени проверки, както и издадени в тази връзка разрешения.

Start typing and press Enter to search