НЗОК се източва от прекаления брой хоспитализации, посочи “Патриот”

Какви ще са мерките за оздравяване на общинските болници в лошо финансово състояние? Последният случай е с болницата в Карлово, където много медици подадоха оставка.

“Проблемите не могат да бъдат обозначени еднозначно. Общинските болници са много за населението ни. Броят на болниците е такъв, какъвто е бил преди 30 години. Те се издържат главно от клинични пътеки. Но те не са достатъчни вече. За да не закриваме тези болници – трябва да им променим дейността. Основната пътека за долекуване трябва да се увеличи. В този мандат не трябва да се закрива нито една болница”, подчерта депутатът от ВМРО д-р Калин Поповски.

Според госта цените на клиничните пътеки са в тежък дисонанс с цените на пътеките в Германия.

“Пътеките у нас трябва да бъдат съизмерими с бюджета у нас. Някой са много добре финансирани, други не. Здравната каса се точи с големия брой хоспитализации”, категоричен бе д-р Поповски в “Денят ON AIR”.

Темата се прехвърли и към предложенията на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов касаещи ромския етнос у нас.

“Изострянето на проблемите показва огромния неуспех на ромската интеграция. Хората, които останаха да живеят в гетата, останаха с проблемите си. Там се генерират проблемите. Израснаха цели поколения, които не спазват законите. Политиците използват гетото само като електорат. Така не може повече. Тенденцията деца да раждат деца трябва да спре. Този етнос трябва да се научи да спазва закона. Гетата раждат нов вид престъпност – непознат за годините на социализма. Тези хора не ходят на работа, не учат – занимават се с какво ли не”, изтъкна д-р Калин Поповски пред Bulgaria ON AIR.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2019-02-07/nzok-se-iztochva-ot-prekaleniya-broy-hospitalizatsii-posochi-patriot

Start typing and press Enter to search