Обикновен или вграден хладилник да си купим?

Ако вече сте избрали да си купите качествен хладилник, значи сте направили доста мъдро решение.

Скъпите марки хладилници хладилници се славят като една от най-надеждните опции, защото имат дълъг живот, вършат чудесна работа и предлагат внушително разнообразие от модели, което малко други марки могат да заявят. Има обаче винаги един деликатен момент, в който не можем да решим най-важното, а именно вграден хладилник ли да поставим в кухнята или да заложим на класиката.

Външният вид на кухнята…

Ако погледнем на избора на хладилник от чисто естетически ъгъл и се абстрахираме от всички други плюсове и минуси, трябва да кажем, че поставянето на вграден хладилник е абсолютен фаворит. Колкото и да е красив вашият хладилник, много трудно ще откриете модел, който идеално да пасва на дизайна на вашата кухня. Въпреки че скъпите хладилници като цяло са много стилни и се проектират от хора с много добре развито чувство за естетика, все пак вграденият хладилник винаги би паснал по-добре на околната мебел от класическия хладилник.

Цената…

Докато външният вид на вградените хладилници абсолютно бие по точки, от големите марки за хладилна техника напомнят, че ако планирате да поставите в своята кухня вграден хладилник, със сигурност трябва да сте готови да платите по-висока цена. Няма марка хладилници, при която вградените хладилници да струват колкото обикновените модели и това е факт.

Пространството…

Ако живеете в жилище с по-малка площ, тогава вградените хладилници са доста по-добра опция за вас. Причината е, че вградените хладилници обикновено заемат значително по-малко пространство. Някои от вас може би ще възкликнат, че една две педи не са от значение, но повярвайте, ако живеете в малко жилище от 50 или 60 квадрата ще се уверите, че всеки квадратен сантиметър е от жизнена важност.

Повече или по-малко екстри?

Ако си купите хладилник за вграждане, трябва да сте на ясно, че тези модели традиционно имат по-малко допълнителни екстри в сравнение с обикновените хладилници на същата цена. Причината е, че част от цената на хладилника в този случай е резултат от това, че моделът е вграден в шкафа.

Повишава цената на вашия дом…

Може и да ви се струва абсолютно нелепо, но е факт. Ако заложите на вграждаем хладилник, то цената на вашето жилище може да се повиши неимоверно много. Причината е, че жилището определено започва да изглежда доста по-луксозно и това може да привлече много по-платежоспособен купувач или наемател, поне в случай, че сте решили да продавате.

Има ли алтернативи?

Всъщност има алтернативи и те не са никък лоши. Много модели хладилници могат чудесно да се впишат в дизайна на вашата кухня. Освен това, ако изберете внимателно модел в подходящите цветове и размери едва ли някой ще забележи, че хладилникът не е вграден в шкафа ви. А и всъщност какво лошо има в това? Нима във всеки дом няма хладилник?

Start typing and press Enter to search