Обновен VW Phaeton – мнения

Volkswagen обнови гиганта си Phaeton. Синът на Хелиос е една от най-луксозните и неуспешни лимузина на пазара. Призванието му преди 8 години беше да изненада Mercedes-Benz S-class и BMW 7-series на тяхна територия. По няколко причини, между които несъответствието между имиджа на VW като народен автомобил и цената на модела, Phaeton в нито един момент не се превърна в хит.

Сега Volkswagen неслучайно представя леко обновената версия в Китай. Там е най-големият пазар на Phaeton – 1400 броя през миналата година и надежда за повече през тази. Поради ниски продажби, колата дори беше изтеглена от Щатите през 2006, а както знаете, в Европа е по-скоро рядкост.

Обновената версия е поредният модел на компанията, който одра кожата на Golf. Phaeton вече има интелигентни фарове, навигационна система, съвместима с Google Maps и разпознаване на пътните знаци. Двигателите остават същите – три бензинови (280, 335 и 450 к.с.) и дизел (240 к.с.). Може да се избира между къса и дълга база, както и между задна седалка с три места или две индивидуални кресла.

Все още не е ясно дали VW ще пусне второ поколение Phaeton.

Потребителски коментар
Ако се чудите защо всички супер-автомобили вече приличат на сергии, с тищ LED дневни светлини ето го отговора – Европейската комисия задължи всички возила от 2012 година, ако не се лъжа, да имат задължително дневни светлини … все едно това ще промени нещо, особено когато пешеходците пресичат като овце …

Start typing and press Enter to search