Окончателно! Общината спечели делото за Зоопарка

НОВИНИ Окончателно! Общината спечели делото за Зоопарка

Новината съобщи кметът Иван Тотев в профила си във Фейсбук

Общината окончателно спечели делото, заведено от природозащитници против строежа на Зоопарка. Това съобщи във Фейсбук профила си преди минути кметът Иван Тотев. След продължителна сага с решението си Върховният административен съд (ВАС) най-накрая дава зелена светлина за довършването и отварянето на пловдивската зоологическа градина.

Делото се точи от около година  и бе заведено от сдружение „Граждански контрол и защита на животните“ срещу отказа за провеждането на процедурата за оценка за въздействие върху околната среда при промяна на градоустройствения план за парк „Отдих и култура“.

На 28 януари то бе обявено за решаване от ВАС. Тогава градоначалникът обяви, че със заместника си Розалин Петков са запалили свещи в църквата с надеждата върховните магистрати най-накрая да го приключат. Явно Господ е чул молитвите им, тъй като това вече е факт.

В поста си кметът е написал:

Тук на 12.06.15 в денят на Преп. Онуфрий Велики, отслужихме литургия против „Злите зелени сили“ + една друга зла сила, /на Димитър Колев приятелка/ 🙂

Но, Господ подаде ръка на рабите си и пловдивчани ще имат своя Зоопарк!

В неделя първите 5 гинеса при Стоян Даскалов в Безистена са от мен!“

източник

Популярни

Още теми...