Паметна плоча с имена на жертви на Covid-19 в двора на кюстендилската болница

Паметна плоча с имената на починалите при Covid епидемията медици и хора от екипите на първа линия срeщу заболяването ще бъде поставена в двора на кюстендилската районна болница. Това съобщи главният лекар на лечебното заведение д-р Александър Величков. Инициативата е на италианска фондация, към която работи кюстендилката Катя Иванова.

Плочата вече е изработена, средства са събрани и от дарители. Тя ще бъде поставена или до параклиса „Св. Георги“ в двора, или на входа на болницата – това ще бъде решено според размера на композицията, която трябва да пристигне от Италия всеки момент.

Самото поставяне може да стане още утре, 21 юли, каза д-р Величков. Изписани са имената  на д-р Даниела Панайотова, която почина при повторно заболяване от Covid-19, а след това починаха и лекарят Георги Колешански, който придружи линейката за закарването ѝ до „Пирогов“, почина и шофьорът на линейката. Включени са и имената на психиатъра д-р Кирил Димитров, на хората от екипа Румен Сираков, Николай Фудулки, Иво Величков и Иван Александров, някои от тях са от екипите на Спешния център в Кюстендил.

Start typing and press Enter to search