Изисква търпение, любов и грижи, но се отплаща стократно на любимия стопанин
Изборът за домашен любимец е важен, а опциите не се свеждат само до куче или котка. Тенденциите посочват, че пернатите животни предизвикват все по-голям интерес, а папагалите са идеални за отглеждане в домашни условия.

Малки и големи, понякога шумни, но със сигурност много симпатични. Могат да са умни като тригодишно дете, а някои да живеят до 80 години. Те пеят, танцуват, имитират ни и ни карат да се влюбим в тях. Това са папагалите и никак не е случайно, че все повече успяват да спечелят сърцата на хората. Оказва се обаче, че не е никак лесно да отгледаме подобно пернато същество у дома. В PARROTSHOUSE Димитър Димитров развъжда едри породи папагали от повече от 15 години и призовава за много любов и търпение в грижите им.

“Специално внимание трябва да се обръща на храната”, обяснява той в развъдния център PARROTSHOUSE.
И не бива да забравяме, че като като всеки един домашен любимец и папагалите изискват много отдаденост и внимание, а понякога и дори специална подготовка на новите стопани за тяхното отглеждане. В резултат на добрите грижи, ще получим насреща един приятел, който не спира да радва.

За съжаление, интересът, който големите папагали създават, привлича не само добронамерени стопани, но и бракониери. Всяка година десетки хиляди Жако се превръщат в жертва на незаконен лов в тропическите гори на Африка.

Още за папагалите – в репортажа на Канал 3: