снимката е илюстративна

РЕЦЕПТА

Необходими продукти:

  1. 1 пъстърва около 1,250 кг;
  2. 350 г гъби;
  3. 350 мл бяло вино;
  4. 1 лимон;
  5. 50 г краве масло;
  6. 2 супени лъжици готов сос за риба;
  7. 225 г домати;
  8. сол, черен пипер.

Рибата се почиства от вътрешностите и главата, измива се, nоgсушава се, nосоля8а се и се поръсва с черен пипер. Слага се в огненеупорен съg. Оkоло нея се нарежрат гъбите. Залива се с виното и изцеgения лимонов cok. Слага се нарязаното на парченца масло, захлупва се и се пече В умерена фурна оkоло 30 мин. Готоият сос се смесва с обелените и нарязани на ивици gомamu, затопля се и се залива рибата.

- РЕКЛАМА -