Списание Плейбой

На 91-годишна възраст, в есенната дата 27 септември 2017 г., Хю Хефнър – създателят на списание Playboy, напуска живота на земята, докато е в легендарния си дом Playboy Mansion в Лос Анджелис.

Списание Playboy е създадено преди повече от 60 години. Идеята и реализацията на списанието е да съчетава еротични снимки на жени с по-задълбочени статии и интервюта. Първият брой на „Плейбой“ е с Мерилин Монро.

Хю Хефнър е роден на 9 април 1926 в Чикаго, Илинойс.

Учителите му го описват като “неентусиазиран”, но Хефнър изкарва 152 точки на тест за интелигентност.

Дипломира се през 1950 г.

Преди това е служил две години в армията до края на Втората световна война. Завършва Чикагския институт по изкуствата и се записва в Университета на Илинойс със специалност психология.

ИСТОРИЯТА, НАКРАТКО

Отказват му повишение на заплатата от 5 долара в списание Esquire и той напуска. Решава да започне свое собствено издание.

И какво се случва?

До 1971 г. Playboy продава седем милиона копия месечно, има 23 Playboy клубове, курорти, хотели и казина с повече от 900 000 членове по целия свят.

Playboy произвежда и популярни телевизионни филми като “Third Girl From The Left”, “The Death of Ocean View Park”, “The Cop and the Kid” и “A Whale For The Killing”.

Въпреки всички тези постижения Хефнър е главен творчески директор и главен редактор на Playboy и управлява дейностите на корпорацията, свързани с кабелната телевизия, видео продукциите и лицензирането.

През 2010 г. медийната компания Playboy Enterprises, която има клонове в над 150 страни получава предложение от Хю Хефнър за закупуването на всички акции, които все още не притежава (30,5%) на цена от 5,50 долара всяка. 

Състоянието на Хефнър се изчислява на над 300 милиона долара.

За кратко 2016 г. – 2017 г. списанието експериментира с избягване на голота. Но бързо се връща към предишната си формула.

Плейбой
Снимкa Getty/ Guiliver

В ЛЮБОВТА

През 1949 г. Хефнър се жени за първи път за съученичката си Милдред Уилямс, с която имат 10-годишен брак и две деца.

Хю Хефнър е известен с многобройните си завоевания, но твърди, че е останал девствен до 22-рата си година, когато се запознава с първата си съпруга.

Говори се, че повечето момичета от корицата на Playboy са минали през леглото на Хефнър. Самият той споделя, че е бил с над 1 000 жени в живота си.

Хефнър е има и втори брак – с плеймейтката на Playboy за 1989 г., от която също има две деца.

Неуспешен опит за брак

Хю Хефнър се сгодява за Кристъл Харис – 60 години по-млада от него, но през 2011 г. тя разваля годежа и до сключване на брак не се стига.

Запазена марка на Хю Хефнър са лулата и халатът. Емблема е и имението му в Лос Анджелис, построено през 1971 г. Там е недопустима употребата на наркотици.

 

Хю Хефнър: “Животът е твърде кратък, за да изживяваш чужда мечта”.

Купър Хефнър, главен творчески директор и син на Хю:

„Баща ми живя изключителен и въздействащ живот като медиен и културен пионер и водещ глас зад някои от най-значимите социални и културни движения на нашето време в защита на свободата на словото, гражданските права и сексуалната свобода.

Той определи начина на живот, който е в основата на марката Playboy, като една от най-разпознаваемите и трайни марки в историята”.

 

ПЛЕЙБОЙ, БЪЛГАРИЯ

В България, в последните години, издател на списание “Плейбой” е медийната компания “DSG” собственост на бизнесмена Христо Сираков – когото всички определят като българският Хю Хефнър, Любен Дилов син – медиен предприемач, писател и политик и Борис Гълъбов – доказано име в организирането на големи спортни и развлекателни събития.

От и за бългорското списание “Плейбой” четете тук Playboy, Bulgaria

- РЕКЛАМА - евтин куриер