По повод Деня на детето БЧК ще подпомогне 23 деца

Днес от 11:30 ч. в Южния парк (до Голямата поляна) в София ще се проведе детски празник, посветен на Деня на детето, пише БГНЕС. По време на събитието заместник-генералният директор на Българския Червен кръст доктор Надежда Тодоровска заедно с партньорите от Националния дарителски фонд ще връчат финансова помощ на седем деца от столицата.

Общо 23 деца и техните семейства в цялата страна ще бъдат подпомогнати от Фонда през първите шест месеца на 2019 г., съобщиха от БЧК. За празничното настроение на всички гости в днешния 1-ви юни ще се погрижат малки изпълнители. Ще има множеството викторини и обучителни игри. Представители на „Пътна полиция“ ще запознаят малчуганите с правилата на безопасност при движение по пътищата, които ще могат да се включат с рисунка на асфалт на тема: „Движението на пътя през погледа на децата“.

От създаването си през 2005 г. до днес, Националният дарителски фонд в подкрепа на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, към Българския Червен кръст е подпомогнал над 750 деца и техните семейства. Освен подпомагането на малчугани, пострадали при пътни инциденти два пъти годишно, Фондът работи активно в посока превенция на пътния травматизъм и за опазване живота и здравето на българските деца. Организират се открити уроци по пътна безопасност и първа помощ в училище, викторини за правилата на пътното движение, състезания по майсторско управление на велосипед и други.

Start typing and press Enter to search