Почина фронтменът на „Продиджи”

Музикалната сцена загуби още една от емблематичните си фигури – почина Кийт Флинт – вокалист на “Продиджи”. 49-годишният музикант е открит в дома си в графство Есекс. През 90-те години британската група изцяло преобръща света на електронната музика и успява да превърне рейв културата в музика, която се харесва на широката публика.

Няма как да бъде сбъркан – боядисаната в ярки цветове коса и енергичното му присъствие на сцената правят Кийт Флинт емблемата на Prodigy.

Роденият в Лондон музикант израства в графство Есекс. Страда от дислексия и заради невъзможността му да се концентрира, на 15 е изключен от училище.

В края на 80-те среща Лиам Хаулет, с когото основават The Prodigy. Първоначално Флинт е танцьор, но когато изпява вокалите на Firestarter, вече е сигурно, че групата е на път да се превърне в истинска легенда.

BBC забранява излъчването на клипа, с мотива, че е неподходящ за детска аудитория. Причината – визията на лошото момче Кийт Флинт. Но Firestarter детронира от класациите хитовите тогава Take That, a скандалният Кийт става още по-популярен.

Start typing and press Enter to search