ПОРНО В КОРОНАТА – втора част

В няколко поледователни материала Playboy Bulgaria ще ви информира как пандемията и карантината се отразяват на една индустрия, развличаща по-голямата част от човечеството – порното.  Вече разказахме как Covid 19 се отрази на индустрията – тук!

 

Вирусът зарази и порното с… нови сюжети

Във видео, наречено “Разследване в безлюдния Ухан, снимано на  ръка“, зрителят наблюдава мрачната действителност в самото сърце на заразата, непосредствено през гледната точка на наблюдателя Джери. Джери е медицински работник и е облечен в защитен костюм. Той криволичи в полутъмното пространство, препъва се в някакви останки от медицинско съоръжение, диша тежко, сърцето му бие шумно, от уоки-токито му се чува глас, който се опитва да се свърже с него… Внезапно камерата се разклаща, чува се кратко боричкане. В кадъра се появява жена, облечена в болнична мантия, която скача върху поваления Джери, измъква еректиралия му пенис през дупка от защитния му костюм и безмълвно и настървено започва да го чука.

“Безлюдният Ухан“ е видео, снимано от двама актьори, които публикуват своите порно филми в стрийм платформите за възрастни като дуо Spicy x Rice. Друго от техните видеа, „Агент по сигурността на летището задържа жена, заподозряна, че е носител на коронавирус“, само очертава новата тенденция: задава се вълна от сюжети в порно индустрията, почерпани от актуалните новинарски емисии и преди всичко от световното предизвикателство на момента: COVID-19.

Съвсем елементарно търсене в Pornhub под думата „коронавирус“ с един клик ни показва над 100 видеоклипа, носещи заглавия като „:MILF под карантина се чука здраво в търсене на медицина“, „Пациенти с коронавирус правят секс в карантинното отделение“ и др. Ясно се очертава и друга тенденция, свързана с пандемията. Според говорителя на платформата с порно съдържание xHamster Алекс Хоукинс в момента компанията не може да насмогне да потвърди всички заявки за нови акаунти, които идват най-вече от райони, засегнати тежко от коронавируса: „Смятам, че хората са привлечени от порнографските сюжети, свързани с COVID-19, по същата причина, по която хората, страхуващи се и от сянката си, обичат да гледат филми на ужасите. В моменти като този винаги търсим неща, които ни дават усещането, че сме живи“.

Спайси, мъжката половина от дуета Spicy x Rice, споделя: „COVID-19 е нещо, което донесе страх и мистерия на целия свят… Всички ние се нуждаем от възможността да усещаме, че дори в моменти на глобална криза все още нещо ни е наред“.

Други пък се опитват да внесат образователен елемент в порно продукцията си. В „COVID-19 Коронавирус: Възбудената кучка трябва да използва предпазни средства по време на епидемия!“ главната изпълнителка с псевдоним Little Squirtles прескача прага, изритва обувките си и крещи: „Татенце, аз съм вкъщи и съм много възбудена!“. Нейният партньор, Чейз Паундър, се появява от хола с маска на лицето и с предупредително протегната ръка, решен да я възпре: „Чакай! Нито крачка повече! Не си ли чула за COVID-19?”. Следва 30-секундна лекция относно опасностите от коронавирусната инфекция, глобалното й разпространение и персонални съвети за ползата от маските и предпазните средства, когато правим секс. Чейз споделя, че идеята за това видео му е дошла от старите видеоклипове на самолетните компании, обясняващи мерките за безопасност по време на полет. Основната цел на това видео, разпространявано напълно безплатно в онлайн пространството, е да запознае широката аудитория как се разпространява вирусът и как правилно да се използват маските и другите предпазни средства.

„Смятаме, че можем да използваме порното като средство за широко предоставяне на полезна, проверена информация и в същото време тя да е поднесена по развлекателен и донякъде комичен начин“, казва Спайси и продължава: „Идеята, че накрая всичко завършва със секс, ни дава увереност, че ще достигнем до по-широката аудитория в по-малко цензурираните платформ, като Pornhub”.

Естествено, има и много видеа, които просто се опитват да се качат на гребена на вълната, поставяйки в заглавието си коронавирус или COVID-19. В едно такова може просто да се види гола жена, която тича на бягаща пътека с ремък, на който пише „Край на коронавируса!“. Друго показва двама души в предпазни костюми, които се преструват, че правят секс през гумираните си облекла. Някои пък са просто видеоклипчета, направени от младежи, които мастурбират или правят френска любов с презерватив. Всички те носят „коронавирус“ в заглавието си. В много от тях са използвани актьори от азиатски произход и за съжаление голяма част от заглавията и коментарите са расистки, а това е нещо, с което порно индустрията се опитва да се бори.

“Знаем, че корона пандемията дава добър жизнен материал, но знаем също, че това е събитие, което ужасява хората – казва Спайси. – Ние не искаме да ги шокираме, показвайки им нещо прекалено реално. Лично познаваме хора, които изкараха карантината в Ухан, и направихме видеото с мисъл за тях. Докато го снимахме, се питахме: Дали това ще е обидно за тях, или ще ги накара да се разведрят поне за малко в тяхната ситуация? Надяваме се на второто.“ Вероятно няма зомбирани жени в заразените региони, които дебнат жертви в сенките, за да смучат настървено пенисите им, вероятно и лицевите маски няма да помогнат от заразяване с коронавирус по време на секс. Затова порно филмите трябва да се гледат с ясната мисъл, че не показват реалността, а пресъздават фантазиите на създателите си. „Смятам, че хората, които търсят коронавирус порно в мрежата, гледат на него като на някаква глупава новост… Мисля, че много малко от зрителите мастурбират на подобно съдържание“, добавя Чейз. „Има много хора, които си слагат ексцентрични маски, но не смятам, че това е директно свързано с COVID-19. Мисля, че видеоклипове и филми с коронавирус сюжети са привлекателни за хората преди всичко с това, че разведряват малко настроението в невеселата обстановка.“

А как covid 19 обогати и сексуалните техники ще ви разкажем в следващия епизод от „Порно в короната”

Start typing and press Enter to search