ПОВЕЧЕ НОВИНИ ОТ СТРАНАТА  ПРЯКО ОТ ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ ЦЕНТРОВЕ НА БНТ

  Сутрешните информационни емисии „По света и у нас“ (8:30 часа) в  почивните дни ще се излъчват освен от студиото в София и от регионалните центрове на БНТ в страната. В преки включвания колегите от Благоевград, Варна, Пловдив и Русе ще представят най-важните новини от регионите и ще информират за предстоящите събития по места. Времетраенето на новинарската емисия от 8:30 в събота и неделя нараства двойно и обръща поглед към специфичните местни проблеми, които вълнуват хората. В съботните дни зрителите на БНТ ще имат възможност да гледат повече за случващото се във Варна и Благоевград, а в неделните дни акцент ще имат събитията от Русе и Пловдив.

За 2018 година БНТ е произвела над 4 892 часа собствена програма, от които най-голям е делът на новините и актуалните предавания (1334 часа и 37 минути новини и 1233 часа и 32 минути актуални предавания).

Новата концепция за сутрешните новини на обществената телевизия значително разширява тематичния обхват на информационните емисии, а репортерите от цялата страна ще търсят повече допирни точки с динамиката на конкретни проблеми и казуси от публичен интерес.

В събота (6 април) към първата за деня емисия „По света и у нас“ акцентите от Варна ще добави водещата Нора Бочева, а в неделя, пряко от студиото в Русе новините от региона ще представи Даниела Димитрова.

Start typing and press Enter to search