Пиенето на вода спира ли появата на целулит

Пиенето на вода спира появата на целулит

Замисляли ли сте се някога дали има връзка между пиенето на вода и премахването на целулита и ако има каква е тя? Ако не сте се, то сега е време да го направите като прочетете тази статия.

Сам по себе си, целулитът е голям проблем особено за дамите, понеже при тях вероятността да се появи и да се задълбочи е значително по-голяма, отколкото при мъжете. От части, това е свързано до известна степен с начина на живот, който водят двата пола. И въпреки това, независимо кой е засегнат от целулита, той си остава проблем, особено от естетична гледна точка. Засегната кожа не е гладка както преди, и ако не се вземат навреме мерки, нещата могат да станат още по-сериозни и да се задълбочат. Затова когато има някакъв проблем, без значение от какво естество, много е важно да се предприемат мерки за решаването му. Не решаването на проблема не го премахва, той си остава и става все по-голям и по-голям.

СЪВЕТ

Затова, ако искате да се отървете от целулита трябва да погледнете на него от друга гледна точка, а именно като успоредно зависещ от функционирането на абсолютно целият организъм.

Какво още…

Изучавайки нашето тяло, става ясно колко съвършено и сложно е то. Тялото ни е съвкупност от много органи, и всички те по някакъв начин са взаимно свързани, макар всеки да изпълнява своя собствена роля и функция. Ще попитате какво общо има водата в борбата с целулита? Ами отговаряме Ви веднага. Водата е течност с безценни качества. Тя не е само някакви си свързани атоми кислород и водород. Тя е нещо повече от това, тя прави вълшебства за нашия организъм. Помага му да функционира нормално и на пълни обороти.

Днес всички учени и изследователи алармират колко е важно да се пие вода. И с право, от гледна точка на работата на нашето тяло. Организмът ни има нужда от вода, от много вода. Тя трябва да е в чиста форма а не под формата на разни течности като кафе, сокове и други подобни.

Пийте чиста, по възможност минерална или изворна вода.

Какво се случва с нашия организъм, когато той не получава необходимото количество вода?

С оглед на факта, че голяма част от нас е именно вода, то задължително ежедневно тялото ни има необходимост от определено количество вода. Много е важно да не се стига до момент, в който изпитвате жажда. Водата трябва да се приема преди тялото да е усетило такава.

Насищайте го с вода, за да „не си губи времето“ постояно да Ви подсеща, че то има нужда от нея.

Говорим за превантивно пиене на вода, и сега ще разберете защо!

Понеже нашият организъм е много интелигентен и когато системно той започне да изпитва жажда, в един момент той започва да трупа в себе си незадоволителното количество вода, просто защото знае, че Вие не му я набавяте навреме. Това е едната страна на проблема.

Другото важно нещо, което трябва да споменем е, че водата служи един вид и като жизненоважно средство за правилното функциониране на органите, които изграждат нашето тяло.

Това в пълна сила важи особено за нашите бъбреците. Когато не ги снабдяваме с достатъчно вода, техните функции се изземват от черният дроб. Той пък от своя страна е органът, който се грижи за чистотата на нашият организъм. Чистотата в смисъл, че черния дроб чисти тялото ни от токсините и вредните вещества и най-вече той превръща мазнините в енергия нужна за тялото.

И ето тук вече е разковничето на проблема до известна степен. Когато черният дроб започва да изпълнява по един или друг начин, функциите на бъбреците, той се пренатоварва и в един даден момент другата му функция да разгражда мазнините остава на по-заден план. За да може тялото ни да гори мазнините под формата на енергия, черният ни дроб трябва да върши само своята работа а не и тази на бъбреците.

Ето защо е толкова важно в борбата с целулита да пиете много вода и бъбреците да започнат да работят на пълна пара. Когато всеки орган си изпълнява своята функция, тогава в тялото цари хармония. То се чувства добре и е в състояние да служи в наша полза.

Запомнете! И си напомняйте често!

Пийте много вода за да може бъбреците да работят както трябва и черният дроб да превръща мазнините в енергия.

Ето тук е ключовият момент, когато черния дроб играе роля и на бъбрек, той не може да разгражда мазнините и те започват да се трупат в тялото, започва да се образува целулит.

Освен заради по-горе изброените аспекти, водата е много важна и за отделителната ни система. Тя от своя страна също има огромно значение за борбата с целулита.

Когато отделителната система функционира нормално, тялото ни се самоизчиства от токсините и шлаките, без да се стига го момент на затлачване и задръстване от тях, при положение, че те са толкова вредни.

За да работят нормално органите на отделителната система, също е необходима вода. Когато преработената храна попадне в червата, тя започва да извървява своя път до нейното изхвърляне навън от тялото. За да се придвижва нормално и без да се оформят газове, е необходима именно вода.

Ако няма достатъчно вода, то тогава се появява другият проблем, а именно запекът. Той е проблем, защото когато се появи, първо създава огромен дискомфорт, второ вредните остатъчни вещества се задържат прекалено дълго време в организма и така той започва да се трови. Ненавременните изхвърлени остатъци от храната вредят на организма и затова е толкова важно те да бъдат бързо изхвърлени навън от него. Друга съществена причина, поради която трябва да си изградите навика да пиете много вода още преди да изпитате жажда е влиянието й върху метаболизма, който играе огромна роля за теглото ни. Когато пием повече вода задвижваме именно и метаболизма, т.е. обмяната на веществата. Когато се погрижим за това, веществата да се обменят по-бързо, можем от части да сме спокойни, че всичко което приемаме ще бъде нормално обработено и отделено от организма ни.

ИЗВОД

В заключение ще кажем, че ако искате организмът Ви да функционира на пълни обороти и така както трябва, то просто пийте повече вода. Когато си го изградите това като навик, тогава ще се убедите колко нужна е водата и колко важно е да я пиете в големи количества още преди да сте изпитали жажда!!!

ИДЕЯ

Когато имате възможност добавяйте плодчета в чашата с вода. Резенчета лимон са най-подходящи.

вода с лимон

Ако темата ви интересува, потърсете в сайта още статии. Особено тази за ИНСУЛИНОВАТА РЕЗИСТЕНТНОСТ.

Start typing and press Enter to search