Предлагат на Рашков да остане министър на вътрешните работи

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще бъде предложен да запази поста си и в бъдещото редовно правителство. Това потвърди съпредседателят на партия „Продължаваме промяната“ Асен Василев. В интервю за „Нова телевизия“ той заяви, че структурата на проектокабинета все още бива уточнявана, като е възможно всяка от четирите политически сили да излъчи по един вицепремиер. 

Рашков ще остане на поста си в новото коалиционно правителство, съобщи пред БТВ и номинираният за премиер от ПП Кирил Петков.

„Ние много го харесваме като министър, харесваме неговата работа и се радваме да работим с него занапред“, заяви Петков. 

Асен Василев изрази очакване до неделя вечер да бъде готов проектът за коалиционно споразумение, по който преговорите продлжават и днес, и утре: 

„Надяваме се утре да имаме, към края на деня може би, текст, който да може да циркулираме с различните партийни лидери, съответно техните екипи да го погледнат като текст на споразумението, и в понеделник-вторник да започнат процесите по доуточняване на всички текстове и придвижването им през съответните партийни органи за получаване на мандат за подписване на коалиционно споразумение“, заяви пред Нова телевизия Асен Василев, който се очаква да бъде министър на финансите.

Като „интензивни“ определи тези преговори кандидатът за премиер Кирил Петков.

Start typing and press Enter to search