Преглед на печата от Морето нет

Делото КТБ, новата наредба за аптеките и служителите в пенсионна възраст, които продължават да работят в държавната администрация – това са част от акцентите на вестниците за днешния 6 февруари.

Вестник “Сега” Всекидневникът обръща внимание на новата наредба, касаеща аптеките, която разтревожи немалко фармацевти. Става ясно, че Министерството на здравеопазването дава гратисен период от 6 месеца на аптеките за въвеждане на Eвропейската директива за верификация на лекарствата.

Вестник “24 часа” Делото за източването на КТБ продължава днес в Специализирания съд с изслушване на обяснения от подсъдимите, пише изданието. Припомняме, че вчера приключи “голямото четене” на заключителната част на обвинителния акт по делото.

Вестник “Труд” Ежедневникът обръща внимание на темата с “Натура 2000”, като отбелязва, че с промени в Закона за биологичното разнообразие ще бъдат вкарани ясни правила за защитените зони.

Вестник “Монитор” Големият въпрос за оптимизацията на държавната администрация е поставен на страниците на вестника. “Монитор” пише, че общо 6382 са чиновниците пенсионери и тези, които са придобили право на пенсия, но продължават да работят в държавната администрация. Данните, отнасящите се за състоянието на администрацията към началото на 2018 година, сочат, че от тези близо 6400 държавни служители, 5629 са се пенсионирали и след това са били назначени на длъжност в администрацията.

moreto.net

Start typing and press Enter to search