Прекратено е търсенето на оцелели след срутването на сграда във Флорида

Спасителните екипи в американския щат Флорида са прекратили търсенето на оцелели в останките на частично срутилата се жилищна сграда в Сърфсайд. Част от 12-етажната сграда се срути в края на миналия месец.

Даниела Лавийн Кава – кметът на окръг Маями-Дейд, където се намира Сърфсайд, заяви, че екипите са взели „изключително трудното решение“ за спиране на търсене на оцелели след „изчерпване на всяка налична възможност.“

Сега действията ще бъдат насочени за откриване на тела на загинали.

Официално броят на жертвите на срутилата се сграда е 54 като 86 все още се издирват. На мястото на трагедията работят спасители, инженери и специалисти, сред които такива от Израел и Мексико.

В началото на седмицата бе обявено, че са били изринати 124 тона отломки.

Паралелно разследващи се опитват да разберат каква е била причината за срутването, което сполетя живущите в блока на 24 юни около един и половина след полунощ местно време.

Цитирайки официални лица, „Вашингтон пост“ посочва, че във фонд за пострадалите са събрани над 1,7 милиона долара и се очакват допълнителни 1,3 милиона. Изданието допълва, че властите се опитват да намерят жилище за някои от оцелелите в границите на същия пощенски код. 

Start typing and press Enter to search