КОИ СА НАЙ-ЕФЕКТИВНИТЕ ПРОЦЕДУРИ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ЦЕЛУЛИТ

Около 90% от жените по света имат целулит в даден момент от живота си. Най-често той засяга бедрата и ханша, но може да се появи и в други области от тялото. Целулитът представлява групирани под кожата мастни натрупвания и е известен още като „портокалова кожа“, а причините за появата му са най-различни.

Познати са редица начини за справяне с този проблем, но най-добър резултат може да се постигне чрез използването на професионална медицинска апаратура бтл. Кои са най-ефективните процедури за премахване на целулита?

Терапия с лазери

Действието на лазерите се състои в стимулиране на липолизата и синтеза на колаген. Често процедурите с лазери се съчетават с механичен масаж и сукция.

Терапия с акустични вълни

Третирането на целулита чрез този механизъм се основава на подобряване кръвопотока и метаболизма, разрастване на клетките и на кръвоносните съдове.

Акустичните вълни успешно се използват и в урологията при необходимост от разбиране на камъни в бъбреците. Когато се прилагат за редуциране на целулит, акустичните вълни нарушават клетъчните стени на мастните клетки, подобряват локалното кръвообращение, стимулират липолизата и задействат лимфен дренаж. Те също спомагат синтеза на еластин и колаген, което води до заздравяване на кожата и по-добра еластичност.

Терапия с инфрачервена и интензивно пулсираща светлина

Инфрачервената светлина нагрява слоевете на кожата и предизвиква разпадане на колагена, което от своя страна довежда до неговото стягане и заздравяване на кожата.

Интензивно пулсиращата светлина подпомага синтезирането на колаген. Ефективността на тази процедура не е от най-добрите.

Терапия с радиовълни

Това е една от най-предпочитните козметични процедури за премахване на целулит, но няма доказан дълготраен ефект.

Радиовълните използват електрически ток, нагряващ кожата и подкожните тъкани. По този начин се постига синтезирането на нов колаген, както и на клетките в съединителната тъкан, които го произвеждат. В резултат на това кожата е видимо по-стегната.

Някои проучвания сочат, че чрез радиовълните могат да се умъртвяват мастните клетки, които се намират в третираната област.

Униполярните радиовълни проникват най-дълбоко под кожата, затова се счита, че тяхното използване дава най-добри резултати.

Терапия с ултразвук

Терапията с ултразвук е сред най-ефективните процедури. Прилагането на фокусиран ултразвук води до производство на колаген, стягане и заздравяване на кожата. Счита се, че чрез него се намалява обема на мастната тъкан.

Мезотерапия

Мезотерапия се изразява в подкожно инжектиране на различни вещества като кофеин, фосфатидилхолин, хиалуронидази, л-карнитин, микросфери с калциев хидроксиапатит, аминофилин и други.

Тези вещества задействат отпускането на мастните киселини от мастните клетки и подобряват структурата на съединителната тъкан.

https://lactessa.com/chaj-za-otslabvane

Start typing and press Enter to search