При 6,3% обработени протоколи Румен Радев води в предпочитанията на избирателите

При 6,3% обработени секционни протоколи в районните комисии Румен Радев получава 44,53 на сто от гласовете на изборите за президент, следван от Мустафа Карадайъ с 22,34 и Анастас Герджиков – 17,93 процента. Тези данни включват и 42 процента обработени секционни протоколи зад граница. 

От 750 секции за гласуване извън страната вече са обработени проколите на 42% от тях. Водач във вота зад граница засега е кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той получава 40,54%, следван от Румен Радев с междинен резултат 35,03%, а Анастас Герджиков с 9,43%. 

Данните от гласуването в Турция сочат убедителна победа на Мустафа Карадайъ с 96,59%. Румен Радев и Анастас Герджиков получават малко над 1 процент подкрепа в южната ни съседка. 
В Обединеното кралство Румен Радев получава подкрепа от 62,63 на сто от нашите сънародници, а за опонента му на балотажа Анастас Герджиков са гласували 13%. Същото е съотношението на гласовете между двамата във Федерална република Германия, във Франция, в Белгия, в Австрия и в Нидерландия.

Start typing and press Enter to search