Температурите нагоре, но пък от запад пристига вятър. Прогноза за времето за следващите три дни.

Вторник – мнималните температури – между минус 6° и минус 1°, в София около минус 5°. Над страната ще има разкъсана средна и висока облачност, която по-късно през деня ще започне да се увеличава и вплътнява.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен до силен. Дневните температури ще се повишат още и максималните ще бъдат между 6° и 11°, в София около 6°, според прогнозата на НИМХ.

В сряда от север-североизток за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух. Облачността ще е значителна и на места ще превали слабо – дъжд и сняг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 4° и 9°.

В четвъртък вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Облачността бързо ще намалее до слънчево време. Температурите ще се повишат и дневните ще в повечето места ще са между 9° и 14°. Март ще започне с предимно слънчево и топло време с максимални температурите между 13° и 18°.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2019/02/26/temperaturite-leko-se-pokachvat-no-pyk-ot-zapad-izliza-viatyr.403117

Start typing and press Enter to search