След четвъртък започва период на по-топло време, който ще покаже истинското си лице през другата седмица, в началото на февруари.

След четвъртък до неделя температурите постепенно ще се повишават, в неделя е възможно на запад и югозапад да видим отново превалявания от дъжд.

Сутрешните температури, като изключим четвъртък и петък, вероятно през цялата друга седмица ще са над нулата в равнинните части на страната.

От понеделник, трети февруари, ни чака доста по-топло от обичайното време с дневни температури над 15 градуса на места. Най-топлият от този период се очертава да  е в средата на следващата седмица. Няма да се изненадаме, ако измерим  и температури около и над 20 градуса.

Топлият период се очертава да приключи около 9, 10-ти февруари, когато зимата вероятно ще се завърне с валежи дори и от сняг, но има доста време и нещата, както става ясно, могат значително да се променят.

Това, което е сигурно на този етап е, че ни чака топла първа десетдневка на февруари.

Средиземноморието в следващите десетина дни ще е под влияние на високо налягане и това ще е основната причина за по-малкото валежи и по-топлото време през другата седмица.

Руснаците се радват на снега, който вали в Москва, и те ще видят малко сняг тази зима, а при нас сняг не се очертава в близко бъдеще, поне до 9, 10 февруари.

https://dnews.bg/