ПРОЛЕТНА ЛУДОСТ ЗА КОЛЕКЦИОНЕРИ

ГАЛЕРИЯ СЕЗОНИ ОТКРИВА, СТАНАЛАТА ВЕЧЕ ТРАДИЦИОННА ИЗЛОЖБА  С НЕПОКАЗВАНИ ТВОРБИ ОТ ФОНДА Ѝ ПРОЛЕТНА ЛУДОСТ ЗА КОЛЕКЦИОНЕРИ 48 ОТ 38 НЕПОКАЗВАНИ

01.03. до 08.03.2019 г.

Проектът е дело на художника Владо Руменов

Публикатa ще се срещне с живопис, рисунки, графики и пластики на известни, но по-рядко показвани български автори, с различни характери, с различно отношение и виждане към живота. Съвременното им звучене се подсилва от актуалността на темите, които ги занимават и днес. Обединяващата характеристика за повечето от тях е по-абстрактното пречупване на заобикалящия ги свят. В настоящия проект Владо Руменов е избрал автори от пъстрата палитра на стилове и техники в българското изкуство.

Показаните в тази изложба творби несъмнено ще събудят интереса на широк кръг от почитатели, ценители и колекционери на изобразителното изкуство.

Зрителите ще видят четиридесет и осем творби от тридесет и осем автора между които: Алън Флеминг, Асен Белковски, Владо Гоев,  Димитър Арнаудов, Евгения Воденичарова, Едмонд Демирджиян, Магда Абазова, Найден Петков, Рада Цанкова, Стефан Петков, Христо Йончев Крискарец и Цанко Панов.

Start typing and press Enter to search