Зукърбърг обяви революционни промени във Facebook, Instagram и WhatsApp

Марк Зукърбърг обяви следните промени:

– Съобщенията, изпратени чрез приложението Messenger, ще бъдат изцяло кодирани по подразбиране, което означава, че Facebook няма да вижда написаното. Освен това, съобщенията ще са напълно интегрирани с WhatsApp.

– Instagram започва изпитанията на „частен брояч на лайкове“. Това означава, че борят лайкове на дадена публикация може да остава скрит за всички, освен за автора й.

– Ще бъде въведено „по-ефимерен“ споделянето на съдържание чрез съобщения. Това означава, че няма да се прави перманентен запис на съобщенията, както досега.

– Методът за защитени плащания чрез WhatsApp, който компанията тестваше в Индия, ще бъде въведен и в други държави по-късно тази година.

– Facebook ще бъде променен, като групите ще станат централни за нюзфийда, а вероятно ще бъде сменен и типичният за приложението син цвят. Новият дизайн и фокус върху групите тръгва първо в САЩ, след което – и в останалата част на света.

– Постовете в Instagram няма да започват задължително със снимка или видео. Вече ще може да се споделя съдържание само с текст, стикер или рисунка, благодарение на нова функция за камерата на телефоните.

Нова тв

Facebook Messenger ще получи компютърно приложение

Facebook заряза класическия син дизайн, обяви големи промени

 

 

Start typing and press Enter to search