Проверяват имуществото на всички от Икономическа

НОВИНИ Проверяват имуществото на всички от Икономическа

Проверяват имуществото на всички от Икономическа в Четвърто районно

Започва проверка на имуществото на арестувания шеф на сектор “Икономическа полиция” в IV РПУ в София. В сряда той и още четирима негови колеги бяха задържани при операция на “Вътрешна сигурност” на МВР. Причината е подаден срещу тях сигнал за изнудване. От 2017 година те са взимали такса “спокойствие” от собственици на заведения и търговци в район “Лозенец”.

Имуществената проверка се отнася за всички членове на семейството на Кръстев и на семействата на другите задържани. Заради ареста на петимата ще бъдат проверени и всички служители на Икономическа в IV РПУ, съобщихяа от МВР.

Повече от 3 месеца спецпрокуратура и “Вътрешна сигурност” са работили по сигналите, докато арестуват петимата на 23 януари т. г. Красимир Кръстев е работил и във II РПУ преди години, но след получени сигнали от граждани той е преместен в райнното на “Лозенец”. Прибирането на такса спокойствие е от 2017 г. Според една от версиите в последните месеци пазителите на закона са вдигнали цената на “спокойствието”.

Непосилната сума е принудила търговците да писнат. Все още не е ясно по колко на месец са им искали и по колко са плащали преди това. Засега от прокуратурата не съобщават нищо, но се разбра, че има СРС-та на разговорите, а цената е трябвало да бъде уточнена. Петимата арестувани ще бъдат разследвани като организирана престъпна група.

Редактор: Александра Никова

Прочети още на: https://stolica.bg

Популярни

Още теми...